De kids waren allemaal ruim op tijd aanwezig en stonden te stuiteren van de zenuwen. De regisseur vertelt als eerste van alles over het stuk en toneelspelen, in aansluiting op de afgelopen twee lessen ter voorbereiding van het bezoek aan Maskerade. Daarna kwam de voorzitter van Toneelgroep Maskerade aan de beurt om uit te leggen hoe een productie als deze nu eigenlijk gemaakt wordt, zowel vóór als achter de schermen.

En dan mogen ze de zaal in via de artiesten opkomst. Het decor staat al uitgelicht en ze zijn erg onder de indruk van alle lampen en vragen zich af of de deuren echt zijn, of erop geschilderd.

In twee groepjes kijken ze vervolgens in de licht en geluidscabine, waar de lichtvrouw aan de hand van het script een aantal lichtstanden laat zien. Met echt onwijs veel schuifjes! Daarna nemen we plaats in de zaal en begint het eerste deel. Ze weten al dat dat 5 kwartier duurt, dus dat is best lastig voor al die kwebbels. Maar ze zijn doodstil, behalve als het spannend wordt of als er gelachen wordt en dat gebeurt heel vaak. Ze leven enorm mee.

Uiteraard krijgen ze lang niet alle teksten mee, maar de rode draad van het verhaal is goed te volgen.

Als ‘hun’ scene komt, zitten ze letterlijk op het puntje van hun stoel. Erg leuk om te zien.

 

Na de pauze duurt het stuk nog maar 35 minuten en die vliegen om. Op het moment dat de ene slechterik de ander bijna per ongeluk vermoord fluisteren ze : Jaaaa! En als bijna de goeierik wordt vermoord gillen ze : Neee, kijk uit!

De toneelgroep vind het superleuk dat deze jonge kids al zo enthousiast zijn en ze mogen nog even het toneel op, krijgen een rondleiding van de hoofdrolspeelsters achter de coulissen en de echte helden mogen zelfs in de vensterbank kruipen waar de twee lijken in hebben gelegen.

Dan gaan ze nog op de foto met de echte slechterik en met de hoofdrolspeelsters en staan de ouders klaar om ze op te halen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *