• Lesrooster
 • Maandag 16.00 – 17.00 uur
  Mini’s 5 t/m 7 jaar
 • Maandag 17.00 – 18.15 uur
  Kids 8 t/m 10 jaar
 • Maandag 18.30 – 20.00 uur
  Teens 11 t/m 15 jaar

Lesrooster 2020/2021

De lessen van de JTSU vinden vanaf september 2020 plaats  in het voormalige Videt gebouw, Arthur van Schendellaan 57, 1422 LB in Uithoorn.

Op de maandagen werken we van oktober t/m december met thema blokken waarin zang, dans en spel afgewisseld zullen worden. Vanaf januari we werken met een roulatie systeem, 2 weken spel/acteren opgevolgd door 2 weken zang/dans. Hier kan, wanneer dat nodig mocht zijn, enigszins van afgeweken worden.

NIEUW! Vanaf januari 2021 willen we starten met alleen acteerlessen op de donderdagen. Na meerdere vragen gaan wij onderzoeken of er in Uithoorn en omgeving genoeg vraag is naar alleen acteer/drama lessen. We gaan in deze lessen werken aan verschillende vormen van acteren zoals Film acteren, improvisatie acteren en bijvoorbeeld  acteren voor in theatervoorstellingen. Verschillende docenten zullen hun expertise met de leerlingen delen en werken uiteindelijk toe naar een presentatie moment.
Interesse? Schrijf je in via het inschrijfformulier of vraag een gratis proefles aan via info@jtsu.nl

Je gaat een verplichting aan voor 10 maanden waarin er minimaal 30 lessen worden gegeven (wanneer in januari wordt ingestroomd zijn dit 6 maanden). De cursus kan niet tussentijds worden opgezegd. De Jeugd Theater School Uithoorn kent twee keer per jaar een moment van instromen; in de maanden september en januari. In de overige maanden kan er niet worden ingestroomd. De reden hiervoor is dat we voor de leerlingen een veilige, vertrouwde omgeving willen creëren zodat ze zich veilig voelen om te groeien binnen de drie disciplines. Tussentijds instromen geeft onrust voor de overige leerlingen en vinden wij derhalve niet gewenst.

Bijkomende kosten: Voor de eindpresentatie betalen de leerlingen een showbijdrage van € 10,00 en de kaartjes voor de bezoekers kosten ook rond de € 10,00 per persoon. Van de show worden foto’s én een film gemaakt, de foto’s worden gratis verstrekt, voor de film wordt een vergoeding gevraagd. Geen geld voor theaterlessen? Het Jeugd Cultuurfonds helpt!

Let op: Wegens de coronamaatregelen kunnen we geen eindvoorstelling garanderen. We zullen er uiteraard wel alles aan doen om deze voorstelling(en) door te laten gaan.

 • Mini’s 10 maanden, lesduur 60 minuten
 • 24,50
 • Dit wordt automatisch afgeschreven in de maanden september t/m juni.
 • Prijs per maand
 • Kids 10 maanden, lesduur 75 min
 • 33,00
 • Dit wordt automatisch afgeschreven in de maanden september t/m juni.
 • Prijs per maand
 • Teens 10 maanden, lesduur 90 min
 • 39,50
 • Dit wordt automatisch afgeschreven in de maanden september t/m juni.
 • Prijs per maand

Opbouw en invulling van de lessen

Van september t/m december werken we dit jaar met thema blokken. O.a. Filmacteren en een blok musical classics. Vanaf januari gaan we werken met een roulatiesysteem; 2 weken les in spel/acteren door Yeliz Dogan gevolgd door 2 weken zang en dans, door Sabrine Hallewas. De kinderen maken kennis met theater in de ruimste zin van het woord. Educatie vinden wij belangrijker dan toe werken naar een eindpresentatie. Er zitten minimaal 30 lessen in een seizoen.

De lessen

Per leeftijdscategorie komen in de lessen spel/acteren leerdoelen als samenspel, improvisatie, teksttoneel en ontwikkeling van de eigen stem aan bod. Alle drie de disciplines (dans, zang en acteren) worden uiteindelijk gecombineerd in een spetterend optreden tijdens een eindvoorstelling van de Jeugd Theater School Uithoorn.

Mini’s 5 t/m 7 jaar

De lessen voor de allerjongsten bestaan uit  voorbereidende zang, dans en acteerlessen waarin wordt ontdekt wat het theater- of musicalvak precies inhoudt. Ze leren goed samen te werken als een groep. De inhoud van de lessen sluit aan op de belevingswereld van de  kinderen en hebben een speels en uitdagend karakter.

Kids 8 t/m 10 jaar

Tijdens deze lessen worden de stemoefeningen verder uitgediept o.a. werken we met de Lax Vox methode, de danschoreografieën worden complexer en de acteerlessen wat serieuzer. We leiden de leerlingen breed op zodat ze veel verschillende vormen van ‘theater’ kunnen ontdekken. Ze leren te werken in groepsverband maar ook solistisch.

Teens 11 t/m 15 jaar

In deze lessen worden de leerlingen geprikkeld om alles uit zichzelf te halen. Spelverdieping, improvisatie en tekstbehandeling komen aan bod en het acteren wordt stapsgewijs uitgediept. Er wordt intensief gewerkt aan de combinatie zang en dans. Daarnaast is er naast aandacht voor groepszang en dans ook extra aandacht voor de ontwikkeling van de solistische vaardigheden.

Privéles?

Wil je naast de groepslessen graag één op één les van onze docenten? Bijvoorbeeld om zelf beter te leren zingen, om een auditie voor te bereiden of gewoon omdat je het leuk vind? Dat kan. Stuur een mailtje naar info@jtsu.nl voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten hiervan.